Home Езотерика За Зодиака Зодия Телец (21 април – 21 май)

Зодия Телец (21 април – 21 май)

0
Зодия Телец (21 април – 21 май)
"Телец". Художник: Петър Златков

Телецът е земен знак, с управляваща планета Венера, символизиран от бика. Сред типичните характеристики на Телеца са вярност, творчество и упоритост.

В списание „Нур“, брой 3 от 1993 година, Ваклуш Толев пише:

Има рога, които трябва да приемат свръхенергии, за да търсят върховни пространства – това са рогата на Козирога; има рога, които ви са потребни, за да  водите борба, а не за откривателство – това е Овенът; и има рога, чиято широта е неотправена нагоре за да проявят устойчивост, да приемат енергии, които подхранват и дават сили. Това, което наистина Телецът притежава.

Отрицателни качества на Телеца са сприхавост, обича главенството и е традиционалист.

В битието си роденият под този знак, ще не ще, трябва да прилага голямо трудолюбие. Пътят му е трудолюбието, устремено в търсене на високо мислене.

Енергиите в този месец, именно енергии на трудолюбие, внушение на устойчивост, артистичност, чувство на изящност, въображение, ни дават основание да направим от трона си повече от обикновеното и от храма си – светилище.

 Древните римляни са казали: Ora et labora!  – молитва и труд!

Защото много труд е нужен на човека, за да освободи душевната си тайна и да я направи мисловна приложност, казва Ваклуш Толев в книгата си „Езотерични школи и мистични учения“. И след това тази мисловна приложност ще върне сътворения и извървял своя еволюционен път човек към божествения му произход.

Молитвата е връзка с божествените енергии, а трудът е приложността на тези енергии!

Художник на илюстрацията: Петър Златков

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here