Зодия Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Всеки от Стрелците, имайки просторния Всемирен храм, може да си избере за олтар земята или да си направи за олтар огъня.
Зодия Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Огнен знак, подвластен на Юпитер, символизиран от кентавъра. Характерни черти са честността и ненаситната жажда за знания. Като огнен знак е подвижен по естество. Други позитиви на зодията са упоритостта и стабилитета, който обаче „може в даден момент да прерасне в твърдо убеждение на консервативност“, както подчертава Учителя Ваклуш в списание „Нур“, брой 6/1993 година, където е публикувана темата, посветена на зодия Стрелец.

Други прагове на тази зодия са избухливостта, неумереност в ядене и пиене, скъперничество.

Влиянието на Юпитер носи „не само правдивост, която подсилва лъчевата сила на истината, но и великодушие, топлота, щедрост, доброта, любов“.

Девизът на зодия Стрелец е „Аз виждам!“. Може би трябва да уточним: „Аз виждам истината!“, защото Учителя Ваклуш казва, че „когато искате да научите някаква истина, когато искате да чуете истината, трябва да идете при Стрелец“.

В Посланието на Планетния Логос за 1993 година е казано: „Отворен е новият храм – там има: олтар, трон и жезъл; чакаме вашата жертвена дързост!“. Именно за родените под знака на зодия Стрелец, коментирайки това Повеление, Ваклуш Толев подчертава:

Всеки от Стрелците, имайки просторния Всемирен храм, може да си избере за олтар земята или да си направи за олтар огъня. А единственото нещо, което могат да направят жезъл, това е тяхната преданост към Истината – живата вода на живота им… Те служат, те са, които могат и трябва да бъдат, тъй като са определени като зодиакален знак за жреци на истината.

Така че с енергиите на зодия Стрелец имаме възможността да влезем в новия храм – на Мъдростта, да застанем пред новия олтар – Книгата на Живота, и с жезъла – на Истината, да положим своята жертвена дързост в идеята на служение за осъществяването на Новата Духовна вълна в живот!

Нека помним, че ако осъществим Мъдростта, ще познаем Истината!

Художник на илюстрацията: Петър Златков