Зодия Риби (20 февруари – 20 март)

С енергиите на зодия Риби е възможно да се научим да „плуваме“ между земя и Небе и да изграждаме себе си.
Зодия Риби (20 февруари – 20 март)

Воден знак, подвластен на Нептун, но хранен и от Юпитер. Зодията се символизира от двойка риби. Характерни за Рибите са медиумни способности, състрадателност и интуиция. Девизът на зодията е „Аз се надявам!“.

Други качества на зодията са подвижност, любов към природата, добролюбие, посветеност.

Сред праговете на този зодиакален знак виждаме конфликтност, избухливост, капризност, плахост, честолюбие, суетност.

Темата, посветена на зодия Риби, е публикувана в брой 2/1993 година на списание „Нур“. Там можем да прочетем, че средата, без която зодия Риби не може да се развива, е водата, за която Ваклуш Толев казва, че **е астралният образ на Светлината! **Той подчертава още, че от водата е възникнал животът и “следователно трябва да работим в този зодиакален знак с принципа на Живота“, който „има своите йерархии – живот като изграждане на нашето тяло, живот като удовлетворяване на нашата мисъл, живот като присъствие в духовността, живот като осъществяване на Божиите принципи… _Астралът събира ума и земята“ _– добавя още той.

В Астрала трябва да се потърсим и да изградим онова, което е заченато – да създадем дробове за земята и антени за ума. Вреченото в Рибата е да носи плода, който трябва да разкрие познания за земята и тайни за Небето.

Двете, плуващи нагоре и надолу, риби от символния знак на тази зодия подсказват едно изключително важно свойство, което тя носи – с енергиите на зодия Риби е възможно да се научим да „плуваме“ между земя и Небе, т.е. между крайното и Безкрайното, и да изграждаме себе си, стремейки се към съвършенство. А молитвата е некъсаната връзка между крайното и Безкрайното – казва Учителят на Мъдростта Ваклуш.

Чрез енергиите на зодия Риби човек може да направи своята молитва, достигайки съвършенство в различните аспекти на принципа на Живота. И така, изпявайки своята песен на човека за Бога, да премине от молитва към молитвеност.

Молитвеността е вътрешен живот с Бога!

Художник на илюстрацията: Петър Златков