Зодия Лъв (23 юли – 23 август)

Аз искам да създам живот, аз искам да създам светлеене на човечеството, аз искам да събудя спящия.
Зодия Лъв (23 юли – 23 август)

Огнен знак, управляван от Слънцето, символизиран от лъва. Типично за хората от зодия Лъв е слънчевият им, сърдечен характер, великодушието и силната личност.

Други положителни качества на този зодиакален знак е благородството, гордостта, липсата на поведение на низост, вярност и смелост.

Сред праговете на хората от тази зодия сме длъжни да отбележим хитростта, търсенето на евтина слава и дребното честолюбие, тщеславието.

Девизът на зодия Лъв е „Аз искам“. Учителя Ваклуш Толев, коментирайки именно този факт, в списание „Нур“, брой 4 от 1993 година, подчертава:

„Това е онази жизненост, която Слънцето дава – „Аз искам да създам живот, аз искам да създам светлеене на човечеството, аз искам да събудя спящия, аз искам…“

Известно е, че Слънцето е символ на мъжествеността, че то представлява властта и бащинството, силата и себеутвърждаването.

Но както Ваклуш Толев обръща внимание: Слънцето е светлина, която трябва да видим със собствената си светлина, защото Слънцето е сбор от висши духовни същества. Човек трябва със своята светлина да приеме Светлината!

Енергиите на зодия Лъв захранват онова себеутвърждаване у нас, което ни събужда, за да приемем духовната Светлина и да си пожелаем участта на водача – да работим в Лъча на Волята (Лъча на Жизнелюбието). Но как? С* разкъсаната гръд на жертвено обещание и на изпълнено служение!*

Художник на илюстрацията: Петър Златков