Зодия Дева (24 август – 23 септември)

С енергиите на зодия Дева можем да изградим своята вътрешна чистота и да родим света на бъдещето!
Зодия Дева (24 август – 23 септември)

Зодия Дева е земен знак, подвластен на планетата Меркурий, символизиран от девицата, която представлява чистотата. За Девите са характерни естествената любознателност, практичност и взискателност. Те са структурирани и подредени, имат изключителна точност, поемат големи отговорности; справедливи, обективни, трудолюбиви, предвидливи. Упорито преследват съвършеното в работата и винаги действат с ясното съзнание какво вършат. Девата е силен борец за каузи, защото е надарена с фантазия и трудолюбие и работата си върши с любов и себеотдаване.

Сред праговете на тази зодия са дребнавостта, придирчивостта, самовлюбеност и прекомерното взиране в детайлите. Трудно приемат критиката, но в същото време са критични.

За зодия Дева в списание „Нур“, в брой 5/1993, Учителя Ваклуш Толев казва:

„Дева е един от най-вълнуващите като наименование, един от най-живителните като израз и дълбоко родителен за човечеството знак, защото както е казано още в пророчествата на Исаия: Девица ще зачене и ще роди сина на бъдещето“.

А по повод на девиза на зодия Дева: „Аз анализирам“, уточнява: „Но из бих го превел малко по-другояче. Бих казал: „Аз размислям“. Защото размисълът е мъдрост, а анализът не може без размисъл. Той не може и без отговорност, не може и без преднамерена добродетел, а не може и без трудолюбие. Защото невъзможно е да се размисля върху нещо, което не е сътворено“. _„Девите могат мъдро да управляват“ _– добавя на друго място Той.

С енергиите на зодия Дева всъщност отработваме онази чистота, необходима ни, за да родим бъдещето. А за градежа на всяко бъдеще са необходими както аналитичност, отговорност и трудолюбие, така и голямо внимание към детайлите и неуморно търсене на съвършенство. Необходимо е и мъдро да управляваме – първо себе си, после и околните, за които сме поели отговорност.

С енергиите на зодия Дева можем да изградим своята вътрешна чистота и да родим света на бъдещето!

Художник на илюстрацията: Петър Златков