Зодия Овен  е огнен знак с управляваща планета Марс, символизиран от овена. Типичните характеристики на тази зодия са смелост, водачество, буйност и ентусиазъм. За зодия Овен Ваклуш Толев казва нещо изключително интересно. В списание „Нур”, в брой 2 за 1993 година, той пише:

„Надмогнат е онзи период, който дава хладината, надмогната е студенината в човека – надмогнат е зимният период и сега се търси преминаването в пролетта, защото на 21-22 март започва пролетта. „Corriger la fortune” – „Да коригираме съдбата” – за зодиакалния знак Овен този израз е най-добрият. Да коригираме… Рогата са признакът, който носи промените. Главата и рогата са свидетелство за Азовата страна и затова надписът, който стои над зодиакалния храм на Овена е „Аз съм“, но Ваклуш казва, че когато се върши служение трябва да е без Себе си! – това е важното за тази зодия.”

В своето творчество Ваклуш Толев пише: Живейте не с ехото, а с гласа на съдбата. Така че енергиите, които носи зодия Овен, ни откриват точно тази възможност: да коригираме съдбата и в крайна сметка да разкъсаме нейната верига, за да се освободим от нея.

Съдбата е подчинена на еволюцията, а не еволюцията на съдбата!

Художник на илюстрацията: Петър Златков

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 × = 63