Въздушен знак, подвластен на Венера, означен с везна – символ на равновесието и хармонията. Типичните Везни са чаровни, справедливи, дипломатични и безпристрастни.

Учителя Ваклуш подчертава, че Везните са изтънчени, работят върху разума си и на него понякога дават по-предно място, макар че са твърде интуитивни. Притежават изящност на словото.

Сред отрицателните качества може да се отбележи безгрижието, лекомислието, страхът от себе си, страхът от самота. Всеки, който не е достатъчен на себе си – казва Ваклуш Толев, – винаги е имал чувството на страх от самота.

Основният принцип на зодия Везни е „Аз се колебая“. В списание „Нур“ 5/93 Учителя Ваклуш подчертава:

„Аз се колебая“, за да търси, а когато спре колебанието си, да даде равновесие и безспорно хармонията между едното и другото блюдо – между главата и сърцето, между  разума и чувствата, между правдата и неправдата.

Той подчертава, че във везната можем да видим Христовия кръст на Разпятието и пояснява: Махнете блюдата и ще видите кръста, сложете блюдата и ще се видите в еволюцията. В същата тема на друго място допълва: Докато човек е в еволюция, ще търси равновесие! Когато махнем блюдата на везните, за да получим Кръста на победата на Духа над материята, няма тогава колебание, няма „Аз се колебая“. А ще има това, което, когато ме питаха „Каква е Вашата цел?“, отговорих: „Аз нямам цел, имам служение“. Това е голямото искане.

Така че енергиите на зодия Везни ни дават възможността, преодолявайки колебанието на Еволюцията, да влезем в служение.

Служението е духовно възземане и е без Себе си!

То е една от най-великите наши потреби и безспорно един от най-съществените белези – белегът на обожествяването, казва Ваклуш.

Илюстрация: Shooting Star Logbook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here